Explozia de culori nu lasa privitorul indiferent iar felul in care galbenul, albastrul, rosul, violetul, verdele…se combina si se armonizeaza intre ele, e chiar incantator.
Inedit e si faptul ca tatal artistei, Ion Gliga, a scris versuri pentru anumite lucrari. Versuri care sa ajute privitorul sa intre mai usor in starea de contemplare si de intelegere a picturii.
Liviu Comsia o spune insa mult mai frumos ” …expresia unei savante combinatii a culorilor care, prin alchimia lor tacuta, nevazuta, sugereaza sentimentul in ipostaze armonioase sau convulsive…desenul e discret, ca o parere…sacralizarea culorii pare sa fie tinta sa…pentru ca lumea insasi este intocmita dintr-o infinitate de nuante. Viata este, asadar, scena pe care urca culorile si sub ochii nostri…ele ne comunica starea artistului la un moment dat sau ideea pe care aceasta a descoperit-o prin ritmarea lor.
Luminita Gliga marturiseste dramatismul interior al conflictului dintre culoarea perceputa ca fiind a realului si cea adevarata care contine ritmurile convulsive. Existenta tragica se coaguleaza in jurul culorilor si niciodata prin prezenta umana. omul nu exista, dar tumultul sau interior, ideile si sentimentele ordoneaza culorile, dandu-le sens si rost. Dincolo de culori se afla insa spiritul omenesc descatusat de demarcatia liniei, care limiteaza planul coloristic, iar Luminita i-a redat libertatea.”
Expozitia e deschisa la Teatrul de Comedie din Bucuresti, din 20 noiembrie pana in 20 decembrie 2013.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizatori :Bogdana Contras
Mihaela Moldoveanu