Cristina Bolborea – Povesti despre drumul ceramicii

Temele pe care le abordez sunt de fapt rodul intregii mele experiente si documentari, tot ce-am vazut in carti, in lumea asta referitor la ceramica m-a impresionat foarte tare. Si practic in lucrarile mele am incercat sa-mi fac niste notite despre acest traseu absolut incantator al ceramicii intr-un spatiu urias si pe parcursul secolelor, spune Cristina Bolborea.
Un obiect ceramic se naste foarte greu. Practic il vezi gata cand iese din cuptor, pana atunci nu sunt decat sperante, incercari, presupuneri, dar certitudinea ca el va fi asa nu poti s-o ai decat in momentul in care deschizi cuptorul. Este un drum extrem de lung, complicat si laborios, marturiseste Cristina Bolborea.
Cristina Bolborea s-a nascut in 1956 la Bucuresti. A absolvit Universitatea de Arte din Bucuresti, sectia Ceramica, in 1981. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si profesor la Universitatea de Arte din Bucuresti. In 2015 a deschis o ampla expozitie personala de ceramica intitulata Locuri unde voi fi la Museu Nacional de Machado de Castro, din Coimbra, Spania.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras