Ierarhia luminii de Constantin Severin

Expozitia inedita de pictura monocroma „Ierarhia luminii” a artistului sucevean Constantin Severin este deschisa la Galeria Elite Art (str. Academiei 15) pana pe 18 octombrie 2013.

Constantin Severin, cunoscut scriitor, a revenit in lumea artei cu o expozitie deosebita de pictura doar in galben si rosu, culori puternice ce sugereaza lumina si pasiunea. Artistul foloseste arhetipuri in picturile sale si astfel redescoperim adevaratele valori nationale dar si universale. Dupa cum declara Constantin Severin el este reprezentantul picturii arhetipale si chiar daca arata ca niste picturi lucrarile sale sunt de fapt „sculpturi in lumina”. Daca intram in expozitie in centrul ei, suspendata in aer, pluteste o pictura bifrons intitulata „Ianus” care are ca pretext celebra Doamna cu hermina a lui Leonardo. Citatele culturale sunt in centrul atentiei artistului si traversam astfel toata istoria artei.

Constantin Severin este membru al Asociatiei European Artists din Germania si membru fondator al grupului international „A treia paradigma”.

Expozitia a fost prezentata de prof. univ. dr. Maria Ana Tupan, si de criticul de arta si scriitorul Corneliu Ostahie. Cu acest prilej a fost lansat si primul album de arta al artistului, publicat recent de editura Tipo Moldova din Iasi.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator Bogdana Contras