Horea Cucerzan – Bolta luminii, intre gratie si armonie II

Pana pe 18 iunie este deschisa in Bucuresti, la Elite Art Gallery din strada Academiei nr. 15, expozitia "Bolta luminii, intre gratie si armonie II" semnata de Horea Cucerzan.Pe langa lucrarile expuse, artistul ne surprinde cu un volum de poezii, scrise si ilustrate de el insusi.

“Pacate-n paradis”, o colectie de versuri, care, ca si pictura lui Horea Cucerzan, inglobeaza simtiri, trairi, intrebari, amintiri, revelatii ale misterului, ale frumosului si ale vietii. Pentru Horea Cucerzan, asa cum ne-a marturisit, poezia e intrinseca. Adica e in tot. Iar pictura domniei sale o exprima sublim. Pictura sa, o posibilitate de revelare a misterului vietii, e concretizata plastic in expresiile feminitatii si ale unei naturi puternic subiectivizate.

Apreciat de cunoscatorii si iubitorii de frumos din tara dar si de pe meleagurile Italiei, Austriei, Germaniei, Horea Cucerzan si-a cucerit notorietatea prin pictura de sevalet, pictura murala, dar si prin statui. “Indiferent daca in fata artistului se afla hartia, panza, peretele sau piatra, inchipuirile pe care le incorporeaza in ele au aceeasi blandete, aceeasi caldura, aceeasi deschidere luminoasa ca locul sau de obarsie din Ardeal”, apreciaza criticul de arta Sanda Anghelescu.

Expozitia este deschisa in fiecare zi de luni pana sambata, intre orele 11.00 si 19.00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Mihaela Moldoveanu