Georgeta Stefanescu – expozitia Spiritele parcului

Artista Georgeta Stefanescu ne surprinde cu o noua expozitie, de aceasta data de fotografie prelucrata digital. In lucrari sunt surprinse colturi de natura, artista preferand sa se apropie pana la detaliu de copaci si lacuri. Expozitia "Spiritele parcului" a artistei Georgeta Stefanescu este deschisa la Galeria Romana in perioada 10 septembrie - 10 octombrie 2020.

"In expozitia programata intre 10 septembrie si 10 octombrie, nucleul ideii principale a temei consta in imaginile fotografice de tip documentar asupra unor ipostaze de detaliu, metamorfozate si captate cu aparatul fotografic al telefonului mobil in plimbarile mele prin parcurile ”Al.I.Cuza” si ”Titan” din Bucuresti intre anii 2016-2019.

Suita de subiecte care alcatuiesc tema este grupata in: scoarte de copaci; ciuperci si radacini in simbioza cu copacul; metamorfoza trunchiurilor sau a altor parti ale arborilor in figuri de animale, de oameni – femeie in ipostaza nasterii (femeia-arbore) si poetul, filosoful, ganditorul; efectele compozitionale ale reflectarii copacilor, a ramurilor, a luminii cerului sau a becurilor electrice in oglinda lacului sub forma detaliata sau sub aspectul panoramic, in amurg si noaptea.

Dupa Revolutie s-a schimbat totul, parcurile au devenit cosmopolite, o relaxare pentru toate varstele, dand directia reala a scopului unui loc de intalnire sau de odihna al tuturor generatiilor.

S-a schimbat totul mai putin propria mea istorie, propriile mele ganduri, amintiri, senzatii, pe care le-am regasit in plimbarile mele din perioada 2016-2019. Am privit detaliile acelorasi arbori, existenti inca din tineretea mea, in intregime reale, care s-au metamorfozat in imaginile mele adoptand sensuri si intelesuri ce exprima realitatea mea proprie, reactualizand momente si stari uitate, insa traite intens la momentul lor, decupate acum, ca intr-o incadrare fotografica si scenografica, de trecerea timpului." (Georgeta Stefanescu, artist vizual)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras