Galeria Senso la Contemporary Art Ruhr – Germania

Galeria Senso a participat cu mare succes in perioada 24 – 26 octombrie 2014 la Targul de Arta de la Essen, Germania - Contemporary Art Ruhr, desfasurat in complexul cultural Zollverein declarat Patrimoniu cultural mondial UNESCO. Galeria a prezentat in cladirea SANAA lucrarile a trei artisti romani contemporani: Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner.

Galeria Senso prezenta la Targul de Arta de la Essen, Germania

Lucrarile celor trei artisti romani, Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner, au fost remarcate de publicul prezent in numar mare in cele trei zile de targ. Iar in ziarele germane au aparut ample articole despre prezenta artei romanesti la Essen.

Fiecare artist reprezentat de Galeria Senso a fost prezent cu mai multe lucrari la Targul de Arta de la Essen. In acest fel vizitatorii au putut sa-si formeze o impresie mai puternica despre stilul fiecaruia. Deosebit de interesant este dialogul dintre personajele artistei Anca Boeriu, dar si haosul ordonat din lucrarile mixed-media ale artistului Eduard Duldner. Instalatia tridimensionala din lemn negru a artistului Marius Burhan a fost foarte admirata, avand un puternic impact vizual.

Prezenta Galeriei SENSO la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr (C.A.R), dar si Albumul de Arta realizat special si lansat la eveniment sunt sustinute prin Programul CATENA PENTRU ARTA de catre doamna Anca Vlad, Presedinte al Fundatiei FILDAS ART si Presedinte de Onoare a Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania.

Romania, tara-focus la Contemporary Art Ruhr 2014

Anul acesta Romania a fost tara-focus la Targul de Arta – Contemporary Art Ruhr din Germania, targ aflat la cea de-a VIII-a editie. Pe langa Galeria Senso au mai participat si alte galerii de arta din Bucuresti, prezentand in total 43 de artisti romani.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras