Expozitia sculptorului Mircea Paul Goreniuc la Galeria Simeza

Artistul vizual Mircea Paul Goreniuc prezinta publicului bucurestean o ampla expozitie in care sunt prezentate lucrari de sculptura mica, proiecte pentru sculpturi monumentale, o serie de portrete ale personalitatilor culturii romanesti si numeroase picturi realizate intr-o tehnica speciala pe matase.

Expozitia sculptorului Mircea Paul Goreniuc este deschisa la galeria Simeza din Bucuresti in perioada 17 – 30 iulie 2019.

Artistul vizual Mircea Paul Goreniuc s-a nascut in Romania in 1942, iar din anul 1972 traieste in Statele Unite ale Americii. A studiat arta la Universitati de prestigiu din Munchen, Germania, din San Francisco si San Jose, S.U.A. Este recunoscut pentru sculpturile sale monumentale moderne, amplasate in spatii publice din Beijing, China, si in mai multe orase din California,

S.U.A, precum San Jose, Concord, Palo Alto si Los Altos.

Lucrarea sa intitulata "Space Dance for Peace IV" este amplasata in Parcul International de Sculptura din Beijing si a fost realizata pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, China. Artistul a participat la trei editii ale Bienalei Internationale de Arta de la Beijing, in anii 2005, 2010 si 2015.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras