Expozitia Poduri Europene 2015 la Constanta

Expozitia Internationala a Femeilor Creatoare Poduri Europene 2015 s-a deschis pe 11 iunie 2015 in salile generoase ale Muzeului de Arta din Constanta. Expozitia reuneste lucrarile de pictura si sculptura realizate de artistele invitate anul acesta la cea de-a XIII-a editie a Atelierului International de Creatie Feminina Contemporana Poduri Europene in perioada 28 mai – 12 iunie la Eforie Sud. Expozitia poate fi vizitata pana pe 8 iulie 2015 la Constanta.

Expozitia Poduri Europene 2015 la Muzeul de Arta Constanta

Expozitia internationala de pictura si sculptura Poduri europene, organizata de Fundatia Fildas Art, Asociatia Femeilor Creatoare de Arta Plastica in Romania si lantul de farmacii Catena reuneste lucrari de pictura si sculptura realizate in cadrul atelierului desfasurat in anul 2014-2015 la Eforie Sud. Sunt doamne creatoare care au lucrat in ritm alert, cu inspiratie si consecventa, cucerite de zona aleasa, careia marea generatie interbelica i-a acordat statutul privilegiat de cale solara a picturii romanesti, de emulatia si convivialitatea prilejuite de traiul si lucrul in comun.

Tabara-atelier nu si-a propus revenirea la pictura atmosferica, tematici restrictive, o recuzita obligatorie (scoici, valuri, furtuni, stanci, nave in pericol, ce-i drept mai rare in anotimpul, timpul si locul alese), ci a dorit si a putut sa adune laolalta – gratie operei de mecenat a doamnei Anca Vlad – creatoare cu renume si drept de cetate in plastica europeana, cu propensiune catre monumental si abstract; alegerea participantelor, din care orice factor aleatoriu a fost exclus prin alegere si prognoza, prilejuieste intalniri intre generatii si personalitati, intre artiste aflate in perioadele de formare si confirmare, reusind, cu fiecare tabara si manifestare expozitionala, sa provoace o atmosfera de comunicare interculturala, de alteritate, concentrare si creativitate. (Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta din Constanta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Sebastian Oros