Just Mirela la Muzeul Taranului Roman

Artista Mirela Traistaru a sarbatorit 50 de ani de existenta printr-un eveniment cultural impresionant desfasurat la Muzeul National al Taranului Roman - o expozitie de arta vizuala, care cuprinde o instalatie de video-mapping si un film de autor realizat impreuna cu Cristi Farcas si Mariela Vanu. Muzica filmului - Gabriel Balasa.

Instalatia realizata de Mirela Traistaru poate fi vizionata in perioada 3 – 28 mai 2022, in Sala Irina Nicolau a Muzeului National al Taranului Roman.

Originara din Bistrita, Mirela Traistaru este considerata artista „nepereche”. Nu numai pentru talentul sau remarcabil, realizarile si cariera impresionante, ci si datorita varietatii si complexitatii creatiei sale.
Mirela Traistaru este pictor, designer vestimentar, grafician, scenograf, specialista in body-painting si lucrari monumentale, curator. Este curator al Bienalei de carte obiect din Bucuresti si al numeroase expozitii internationale.
A avut expozitii personale si de grup in tara si in lume (Japonia, China, Coreea de Sud, India, Elvetia, Olanda, Franta, Polonia, Danemarca, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, SUA, Egipt, Maroc, Turcia). A participiat la bienalele de arta din Lyon, Beijing si Cairo. In prezent insumeaza peste 60 de expozitii personale si peste 130 de grup, 21 de piese de teatru la care a semnat costumele sau decorul. Putini sunt aceia care stiu ca Mirela Traistaru are o bogata activitate cinematografica, teatrala si de televiziune inca din 1995.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras