Expozitia Pictori de azi la Balcic – 2014

Tabara de creatie Pictori de azi la Balcic, organizata de Galeria Elite Art sub egida Elite Art Club UNESCO, se desfasoara de zece ani la Balcic - un loc vestit pentru intalnirile artistice. Expozitia rezultata in urma acestei tabere, este deschisa in Bucuresti la Galeria Elite Art pana pe 4 septembrie 2014.

Expozitia Pictori de azi la Balcic la Galeria Elite Art

In 10 ani de cand se organizeaza aceasta tabara de creatie la Balcic, au participat peste 250 de artisti plastici, s-au tiparit 20.000 de cataloage si peste 50.000 de vizitatori au admirat picturile inspirate de Balcic si expuse la Galeria Elite Art.

Balcicul este si ramane intotdeuna un vis al artistilor spune artista Marilena Murariu.

Anul acesta in expozitia Pictori de azi la Balcic expun artistii: Gabriela Draghici, Ion Draghici, Cristina Ilias, Marilena Murariu, Virgil Parghel, Viorica Petrovici, Lucia Puscasu, Irina Florescu si Alexandru Papuc. Acestia s-au lasat fermecati de malurile abrupte si golase, de barcile din port, de casele albe cu olane, dar si de vegetatia luxurianta a gradinilor cu smochini si chiparosi.

Balcicul inspira si acum artistii

Balcicul a constituit pentru artistii romani interbelici, si nu numai pentru ei, un loc in care poti sa visezi si poti sa pictezi, marturiseste artista Marilena Murariu.

Este un loc minunat, unde stancile albe sunt in contrast cu albastrul marii, iar casutele vechi inca pastreaza pitorescul anilor 20. Iar Palatul Reginei Maria si gradinile sale sunt o oaza de prospetime si de culoare.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras