Expozitia Niciodata Singur

Expozitia Niciodata Singur prezinta lucrarile artistilor Irina Botea, Simion Cernica, Ioana Cojocariu, Csiki Csaba, Tatiana Fiodorova, Ciprian Homorodean, Istvan Laszlo, Tibor Karoly Litiu, Xandra Popescu si Larisa Crunteanu, Vancsa Domokos si Veres Szabolcs.

Expozitia este deschisa la Muzeul National de Arta Contemporana pana pe 1 noiembrie 2015. Curatorii expozitiei sunt duo-ul artistic MONOTREMU si artistii-curatori ai spatiului expozitional MAGMA Contemporary Medium.

Expozitia Niciodata Singur la Muzeul de Arta Contemporana

Argumentul expozitiei pleaca de la o lucrare a artistei Ioana Cojocariu (Never Walk Alone) si isi propune sa reuneasca mai multi artisti romani stabiliti in afara tarii, care sa reflecte divers, prin diferite practici artistice, conditia de emigrant.
Prin lucrarile lor, artistii prezenti in expozitia Niciodata Singur, evadeaza din pozitia minora si rolul de emigrant, ridicandu-se deasupra lor sau transformand aceasta conditie intr-una de observator in care, implicit, se afla si posibilitatea de a iesi din stereotipuri si prejudecati, tratandu-le cu ironie si mult umor.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras