Expozitia Linie si forma

Graficieni contemporani romani si maghiari si-au reunit lucrarile in expozitia intitulata Linie si forma, deschisa la Institutul Maghiar din Bucuresti.

Curatorii expozitiei sunt cunoscutii artisti Emilia Persu si Vasarhelyi Antal.

Expun artistii graficieni romani si maghiari:

Anca Boeriu, Elizabeth Brolla, Otilia Mandescu Canavra, Andreea Constantin, Ovidiu Croitoru, Corina Duma, Dan Erceanu, Mircea Florian, Sasha Grecu, Razvan Hogea, Dan Lacatus, Tudor Luba, Emilia Persu, Ilie Rusu, Ela Stoica, Konig Robert, Madacsi Istvan, M. Toth Eva, Visnyei Ilona, Haasz Agnes, Damo Istvan, Sziranyi Istvan, Nagy Gabor Gyorgy, Lendvai Peter Gergely, Varga Zsofi, Csikos Tibor, Magen Istvan, Vasarhelyi Antal, Somorjai Kiss Tibor.

Artistul multimedia Mircea Florian, compozitor, instrumentist si solist vocal, a oferit un moment muzical in deschiderea expozitiei. Expozitia colectiva de grafica Linie si forma este deschisa la Institutul Maghiar din Bucuresti in perioada 12 februarie – 8 martie 2019.

Linia, de la picturile rupestre la urma razei laser, are forta determinarii ductului artistic. Creatorul manevreaza linia ca pe o sabie, iar forma este ca o materie in continua transformare. Lasi in urma toate cunostintele acumulate si devii purtat de o intelegere mai profunda a lucrurilor. Renunti la ceea ce te atrage pentru ca stii ca intervine senzatia de placere si incerci sa dezvolti perceptia fenomenelor mai subtile ale lumii inconjuratoare. Lucrarea este de slefuire, ai la indemana instrumente si materiale. Mai trebuie sa ai si o atitudine umila in fata miracolului transformarii tale.

Linie si forma sau sintagma creatiei artistice, cu alte cuvinte universale. (Emilia Persu, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras