Expozitia Impreuna in trecut, in prezent si-n viitor

Expozitia de arta clasica si contemporana intitulata "Impreuna in trecut, in prezent si-n viitor", deschisa la Galeria Romana, aduce impreuna intemeietorii Scolii Romanesti de Arta cu generatiile de artisti care au preluat si predat stafeta pana in prezent. Expozitia care prezinta nume celebre ale artei romanesti, poate fi vizitata in perioada 8 iulie – 29 august 2022.

Lucrările de pictură și sculptură expuse pe simezele Galeriei Romana, îndeamnă privitorul la o introspecție: analizând cronologic istoria artei românești, se creează o punte și un dialog între întemeietorii Școlii românești de pictură, discipolii acestora și artiștii contemporani. O atentă selecție a lucrărilor s-a dorit a evidenția momente cheie, nume importante și teme ce i-au preocupat constant pe cei prezenți în expoziție.
”Cred nestrămutat în valoarea artei noastre. Și mai ales cred în valoarea de mâine a artei noastre… Datoria fiecărei generații noi este să desăvârșească și să sporească aportul artistic al străbunilor.” (Extras din Însemnările unui pictor, N.N. Tonitza)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras