Expozitia Dincolo de femeie…eternul feminin – EA Gallery

Cu prezenta expozitie “ Dincolo de femeie...eternul feminin” EA Gallery inaugureaza un ciclu nou de expozitii dedicate de Mihai Covaci si de Radu Boroianu, artistilor de patruzeci si ceva de ani, varsta inceputului de maturitate creativa, fara sa uite primul proiect comun, cel al artistilor deveniti celebri in afara granitelor romanesti.

Florin Ghergu a trecut de curand pragul varstei de 40 de ani, care se pare ca este varsta inceputului de maturitate creativa, iar pictura pare sa se fi intovarasit cu el de ceva vreme, avand o educatie solida in domeniu; absolvent al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” si al Universitatii de Arta din Bucuresti, specializarea Pictura, iar din 1988, membru U.A.P., Sectia Pictura.

Florin Ghergu a participat la numeroase expozitii de grup, din 1987 pana acum, iar din 2008 a inceput si cu expozitii personale. In 2008 obtine premiul „Golden Drum” cu seria de ilustratii „Honda Myths” la Festivalul International de Publicitate Golden Drum. Agentia Cohn&Jansen, clientul InterMotorcycles.

„Personajele feminine din lucrarile mele, situate in prim planul compozitiilor, sunt simboluri ale divinitatii femeii si semnifica puterea roditoare a vietii, au un anume tip de frumusete ideala, de zeitati, nascatoare si purtatoare de lumi in metamorfoza. Compozitiile sunt surprinse ca stop-cadre ale manifestarii fiintei aflata in transformare neincetata sub semnul lunii”, spune Florin Ghergu.