Emil Cassian Dumitras – Expozitia Blame

Artistul vizual Emil Cassian Dumitras prezinta la Galeria Galateea expozitia de ceramica intitulata „Blame”. Lucrarile monumentale de ceramica ne surprind prin cromatica puternica si ne conecteaza cu cele mai profunde sensuri ale existentei umane. Expozitia este deschisa pana pe 7 septembrie 2015.


Expozitia Blame a artistului Emil Cassian Dumitras
“Daca ai suficienta rabdare, asta insemnand o asteptare de ore, zile, saptamani poti sa regasesti farame din tine in cele mai surprinzatoare si stranii forme, fie ca ai norocul sa vezi unul dintre stalpii impovarati de argila, fie lemnul ars, atins de un violent gest de metal, ori o gheara care amplifica purificarea data de foc.
O purificare ce incearca sa se opuna instapanirii desertului. Forme si culori intrezarite prin desimea unui val care pe noi ne face sa umblam in intuneric. Gestul la care suntem indemnati este de a salta cat de putin valul si de a avea curajul de a ne recunoaste in ceea ce vedem. Sau macar de a-l recunoaste pe artist.” (Marin Malaicu Hondrari)
Despre artistul Emil Cassian Dumitras
Emil Cassian Dumitras s-a nascut in 1983, la Sangeorz-Bai. In anul 2006 a absolvit Universitatea de Arte Plastice si Design “Ion Andreescu” din Cluj, departamentul ceramica /sticla/metal si in 2008 a absolvit studiile de masterat cu specializarea sculptura la aceeasi Universitate din Cluj.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras