Doi prieteni: Simion Craciun si Mihai Sarbulescu

Pe artistii Simion Craciun (1956 - 2013) si Mihai Sarbulescu i-a legat o stransa prietenie care a durat toata viata. Prietenia lor se reflecta si in expozitia de pictura intitulata Doi prieteni deschisa la Galeria Romana in perioada 7 septembrie - 7 octombrie 2017. Galeria Romana expune o selectie de lucrari ale celor doi pictori, ce ne dezvaluie atat formatia profesionala apropiata, cat si particularitatile ce au marcat si continua sa marcheze personalitatea fiecaruia dintre ei.
Simion Craciun si Mihai Sarbulescu​ au fost colegi la Institutul de Arta Nicolae Grigorescu, sectia pictura, clasa prof. Marius Cilievici. Amandoi artistii au absolvit in anul 1981. De atunci, destinele le-au fost impletite, cei doi devenind prieteni de nedespartit, impartasind aceleasi valori de-a lungul timpului.
Exista in pictura celor doi prieteni o eleganta maiestuoasa: Simion Craciun exprima in pictura ultimilor ani un misterios calm, in timp ce Mihai Sarbulescu aduce in lumina un fanatism al culorii insotit de un curaj fara margini. Pasiunea, energia, atasamentul frenetic fata de o idee imbratisata ca un adevar absolut fac din pictor un stindard al cristoforiei. Fiecare in felul lui, cei doi prieteni, un cuplu contrastant dar si echilibrat totodata, nu isi rateaza destinul. (Mircea Oliv, critic de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras