Descopera Bulevardul Magheru

Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti cladirile interbelice si povestile unui bulevard celebru din centrul orasului.

In aceasta expeditie culturala participantii la eveniment au putut descoperi frumusetea cladirilor si monumentelor de pe Bulevardul Magheru si sa afle povestea oamenilor care le-au construit si momentele memorabile petrecute in aceasta zona centrala.

Pornind de la Biserica Baratie, continuand cu kilometrul zero al orasului, aflat in Curtea Bisericii Sfantu Gheorghe – unde se afla moastele domnitorului C. Brancoveanu – plimbarea a dus spre piata Universitatii, loc incarcat de istorie si semnificatii, apoi, spre ansamblul bulevardelor Balcescu si Magheru, unul dintre cele mai avangardiste din Europa in perioada interbelica.

Bulevardele Balcescu si Magheru au reprezentat in interbelic un bulevard unic in Europa, prin modernitatea sa. Era strada care aducea cel mai mult cu arterele americane, cum era 5th Avenue. Cladirile inalte, geometrice, luau locul arhitecturii clasice, intr-un experiment arhitectonic rar intalnit in Europa.

Bulevardul Magheru reprezinta artera cea mai circulata a Bucurestilor, pe care zilnic trecem, fara sa ii cunoastem istoria. Marile Bulevarde, I. C. Bratianu, Magheru, Lascar Catargiu, fiecare cu stilul sau arhitectural diferit, reprezinta cel mai bine spiritul eclectic, plin de contraste si surprize, al Bucurestilor.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Fundatia Calea Victoriei puteti afla pe site-ul www.fundatiacaleavictoriei.ro.