Daniela Grapa – Expozitia Behold

Artista ieseana Daniela Grapa prezinta in Bucuresti o noua serie de picturi, reunite in expozitia intitulata Behold. Expozitia poate fi vizitata la Galeria UArt in perioada 25 octombrie – 17 noiembrie 2016. In deschiderea expozitiei a vorbit criticul de arta Marius Tita.
Artista Daniela Grapa declara despre creatia sa artistica ca reprezinta o interogatie asupra conditiei omului contemporan. Incerc sa transform existenta obiectelor sau personajelor din ceva obisnuit in altceva mult mai profund. Chipul uman este cel mai expresiv motiv artistic care poate sa ilustreze idei si emotii foarte intime, idealuri si drame care pot fi ale oricarei fiinte.
… chiar daca apeleaza la recuzita conventionala a figuratiei centrate pe sugestie si expresie, nu ocoleste justificarile de factura speculativa sau conceptuala … Picteaza masti celebre in care pare a-si recunoaste modelele, autoportrete, antropomorfii contorsionate, repliate spre sine, surprinzand ambivalenta omului, natura duala a acestuia, intersectand obscuritati si evidente, contraste si afinitati, defecte si virtuti. Astfel vazut, omul generic este deopotriva puternic si vulnerabil, stapan pe sine si fragil. (Petru Bejan, critic de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras