Daniel Craciun, Psycho-vegetal spaces

Aceasta expozitie este o invitatie la visare pe care o face artistul Daniel Craciun, prin lucrarile sale care imbina diferite simboluri, ingeri, sageti, cu elementele vegetale. Expozitia Psycho-vegetal spaces este organizata de DanaArtGallery la Metropolis Centre.

O noua privire asupra naturii


Aflata la confluenta mai multor stiluri artistice, intre neoexpresionism, gestualism, suprarealism, arta lui Daniel Craciun este puternica si sensibila totodata. Vedem in picturile sale ingeri ai luminii, case si pasari, paduri intortocheate, toate ne duc cu gandul la peisaje mitice. Artistul este incitat de regnul vegetal, pe care-l sintetizeaza si-l transforma intr-o stare de plutire.
“Daniel Craciun exploreaza in microcosmos (in lumea interioara) adevarurile si realitatile lumii moderne. Este un artist al deschisului iar arta lui se raporteaza la un fenomen de cunoastere spatial, care te implica in intelectual si afectiv, pana la defrisarea cailor care conduc spre adevaruri”, scrie criticul de arta Cristina Angelescu.

Lumea onirica a lui Daniel Craciun


Sondand subconstientul, artistul picteaza mereu imagini surprinzatoare, imaginate in starea de reverie. “Zona asta de elemente vegetale ma duce adesea cu mintea la ceva fantastic, la ceva ludic”, declara artistul Daniel Craciun. Iar de data aceasta picteaza pe suporturi inedite, pe lemn si polistiren.
Nascut in 1970, Daniel Craciun este un artist complex, utilizand mai multe medii de exprimare, pictura, colaj, obiect fotografie. Traieste si lucreaza in Romania si in Franta, participand la numeroase expozitii si bienale internationale.

Expozitia artistului Daniel Craciun – Psycho-vegetal spaces poate fi vizitata zilnic pana pe 26 iunie 2014 la Metroplis Centre (str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97).

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras