Dan Constantinescu – Pictograme II expozitie sustinuta de Catena pentru Arta

La o distanta de exact doi ani, pictorul Dan Constantinescu (Cocoru este numele de alint dat de colegii sai de breasla) aduce in fata publicului o noua expozitie personala - Pictograme II, deschisa la Galeria Senso. Expozitia prezinta o noua serie de picturi, Seria neagra cum o denumeste artistul, picturi in care negrul vibreaza alaturi de albastrul profund si galbenul auriu. Expozitia poate fi vizitata la Galeria Senso in perioada 27 martie – 30 aprilie 2018.

Deschisa la Galeria Senso, expozitia de pictura Dan Constantinescu reuneste lucrari realizate de artist in anii 2017 – 2018, o perioada in care gandurile sale despre marile civilizatii ale lumii antice si iubirea pentru miracolul egiptean, vadesc o continuitate nu numai asumata, ci si onoranta; exercitiul sau de admiratie se indreapta cu precadere catre sistemul de scriere practicat pe valea Nilului, unul dintre cele mai vechi din lume, opera de arta in sine sau parte a unor obiecte de cultura, monumente si ansambluri nepereche. (Dr. Doina Pauleanu, istoric si critic de arta)

Pictand pe aceasta paleta am impietrit timpul in misterul creatiei. Coloane de lumina indreptate spre cer pe care se sprijina bolta instelata. Pictez timpul care curge peste memoria imaginilor din mine marturiseste artistul Dan Constantinescu.
Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Dan Constantinescu este absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promotia 1973, clasa profesor Corneliu Baba. In 1975 a primit Bursa de creatie Theodor Aman. Din 1976 a organizat numeroase expozitii personale si a participat la expozitii de grup, in tara si strainatate (Germania, Franta, Italia, Elvetia, Grecia, Ungaria, Belgia, Olanda, Turcia, Rusia, China, Japonia). Are lucrari in colectii particulare din intreaga lume: SUA, Canada, Venezuela, Brazilia, Rusia, Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, Elvetia, Olanda, Grecia, Romania s.a.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras