Dan Bancila – Metafore ale sticlei

Dan Bancila este un artist foarte cunoscut pentru operele sale realizate in sticla, cristal si bronz. Lucrarile sale te captiveaza din primul moment prin culorile puternice imbinate cu dantelaria bronzului. Lumea nascuta din imaginatia artistului este fascinanta.

Vizitand atelierul artistului Dan Bancila

In expozitia de grup Arta decorativa deschisa in luna decembrie 2014 la Galeria Senso, artistul Dan Bancila aduce cele mai recente creatii ale sale, lucrari puternice, monumentale. Aceste lucrari au « putere afectiva si putere de a ocupa un spatiu » marturiseste artistul.
Bronzul se aliaza extraordinar de bine cu limpezimea cristalului spune artistul Dan Bancila despre lucrarile sale intitulate simbolic Evolutie, Triumf, Vis, Metamorfoza.
Privind lucrarile artistului Dan Bancila descoperi un univers magic si stralucitor, plin de transparenta, lumina si culoare. Inspirate din natura lucrarile sale din seriile denumite Inmuguriri si Geneze ofera noi imagini asupra acestei lumi magnifice.
Pe langa operele din sticla si cristal, in atelierul sau am putut admira si sculpturile in bronz infatisand personaje feminine gratioase sau arlechini din lumea circului.

Cariera artistului Dan Bancila

Nascut in 1943 in Bucuresti, Dan Bancila a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu in 1969. De atunci a participat la numeroase expozitii in tara si in strainatate, remarcandu-se prin lucrarile sale la Targul de Arta din Tokyo, Japonia, la expozitia internationala Sculpturi contemporane in sticla si cristal din Liege, Belgia si la Muzeul Sticlei din Corning, Statele Unite ale Americii. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras