Cristina Elinesco si Florentin Tanas

Expozitia de pictura si sculptura a artistilor din diaspora romaneasca, Cristina Elinesco si Florentin Tanas este deschisa la Palatul Mogosoaia pana pe 12 septembrie 2010.

« CAND PICTURA SURADE…CRISTINA ELINESCO face pictura abstracta, intr-un spirit ludic, senin si extrem de bogat in sugestii concrete, plural senzoriale. Seria de picturi pe alb propusa exalta benefic cromatica, vie in sine si pune in valoare jocul formelor. Este o opera inedita, ce foloseste pictural gramatica colajului in beneficiul unei expresii tonice si a unei personalitati pline de forta, luminata interior de o grava, constanta candoare.

SCULPTURI IMATERIALE …FLORENTIN TANASESCU (TANAS) practica o sculptura de tip minimalist prin activarea pana la limite extreme a spatiului, a aerului continut chiar de obiectele propuse. De altfel, materialitatea bruta a unora, lemn, metal sau cauciuc este in mod constant contrazisa de componenta caligrafica a siluetei generale, ca si cum esenta demersului ar fi de ordin grafic. Hieratismul sculpturilor sale impune semnul ca vector al unei poetici esentiale a sugestiei. »

Doina Mandru