Costin Craioveanu si actori celebri de la Hollywood

Cunoscutul artist vizual Costin Craioveanu a deschis o noua expozitie de pictura, in care pastreaza tematica cu care s-a remarcat, actori celebri de la Hollywood. Lucrarile sale pot fi admirate la Galeria Creart din Piata Lahovari nr. 7, pana pe 31 august 2014.

Actori de la Hollywood in viziunea artistului Costin Craioveanu

Artistul Costin Craioveanu declara ca ii plac foarte mult fetele expresive. De aceea in expozitia sa, personajele din picturile sale par ca te urmaresc cu privirea. Recunoastem actori precum Angelina Jolie, Robert De Niro, Elvis Presley, Marilyn Monroe, James Dean.

Pictorul este preocupat de imaginea actorilor de la Hollywood, dar picteaza si alte lucruri precum flori, animale, icoane. Pictez foarte mult. Cred ca nu trece o zi fara sa pictez marturiseste artistul Costin Craioveanu. Este un artist important pentru arta romaneasca contemporana, care a vandut in toata lumea peste 3000 de tablouri.

Culorile puternice, gestualismul cu care le aseaza pe panza, te fascineaza din prima clipa cand privesti lucrarile sale. Tusele pline de energie transmit o forta extraordinara. Lucrarile sale, chiar daca sunt figurative, privite de aproape sunt aproape abstracte.

Despre artistul Costin Craioveanu

Nascut in 1975, artistul Costin Craioveanu a avut prima expozitie cu Nuduri de mari dimensiuni in anul 2000 la Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, iar in 2001 – a doua expozitie cu Ceasuri unde vinde toate cele 40 de tablouri. In 2003 organizeaza expozitia Actori celebri la Club World Trade Center, unde a expus picturi reprezentand actori celebri de la Hollywood, tematica cu care devine foarte cunoscut.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras