Corneliu Vasilescu – Grafica didactica militanta

Viata mea seamana cu ce se intampla aici, adica traiesc liber si in armonie marturiseste pictorul Corneliu Vasilescu privind lucrarile sale din expozitia intitulata Grafica didactica militanta deschisa recent la Galeria Simeza.

Expozitie Corneliu Vasilescu la Galeria Simeza


Pictorul construieste aceste spatii in afara oricaror preconceptii, prin metode pur picturale, dovedind o stiinta a compozitiei bazata pe o rafinata intelegere cromatica a spatialitatii si materiei. In acest univers liric, el implanteaza o lume de semne bogat semnificative si intens personale, care au dubla functie de a comunica si de a exista ca elemente ale compozitiei
scrie criticul de arta Constantin Prut.

Regasim in lucrarile reunite in expozitia Grafica didactica militanta preocuparile de-o viata ale artistului pentru culoare si compozitie. Cand intram in galeria Simeza suntem fascinati de picturile dominate de culoarea orange, numita si tango in Moldova. Ca mai apoi in a doua sala, sa descoperim albastrul intens si adanc, atat de drag artistului Corneliu Vasilescu.

Gest, expresivitate si culoare in picturile artistului Corneliu Vasilescu

Nascut in 1934, la Barlad, Corneliu Vasilescu debuteaza timpuriu in 1960 in cadrul Expozitiei Artistilor Plastici din Romania. De atunci a organizat peste 40 de expozitii personale in tara si in strainatate, a primit numeroase premii dintre care amintim in 2013 – Diploma de excelenta pentru intreaga activitate desfasurata in serviciul artei, conferita de Uniunea Artistilor Plastici din Romania.

Artistul Corneliu Vasilescu declara Preocuparile mele urmaresc dezvoltarea traseului abstract, inaugurat la inceputul secolului trecut, mai deschis la aspectele complexe ale sensibilitatii in relationarea dintre semn ca element determinant si constructiv si expresivitate cromatica.

Expozitia Grafica didactica militanta a artistului Corneliu Vasilescu poate fi vizitata la Galeria Simeza pana pe 13 iulie 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras