Bal la Palat in sprijinul Muzeului National de Arta al Romaniei

Pe 6 iunie 2018 a avut loc o noua editie a evenimentului Asociatiei Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei – Bal la Palat. La aproape 20 de ani de la infiintare, Asociatia, impreuna cu invitatii la eveniment au sarbatorit implicarea in protejarea si promovarea patrimoniului celui mai important muzeu de arta din tara.

Traditia evenimentelor anuale la Palat a fost, astfel, reinnoita. Balul s-a desfasurat in Sufrageria Regala din cadrul MNAR (Muzeul National de Arta al Romaniei), intr-o atmosfera si companie alese, cu meniu si muzica pentru o serata de neuitat. Note specifice Extremului Orient au marcat armonios decorarea salii. S-au alaturat personalitati culturale din tara pentru schimburi de opinii si experienta in acest cadru special. Ringul de dans a fost ocupat datorita spectacolului oferit de Paula Seling & Ovi si de Adrian Enache. Seara a fost presarata cu materiale video pentru o mai buna cunoasterea a patrimoniului muzeului – cele mai reprezentative lucrari adapostite de MNAR, descoperirea tehnicii de restaurare a unei stampe japoneze si prezentarea unei lucrari din colectia de arta japoneza.

Urmare a evenimentului, redeschiderea pentru public a etajului al III-lea din Palatul Regal va deveni posibila.

Multumim sponsorilor si partenerilor nostri pentru implicare si devotamentul demonstrate in raport cu cauza noastra.

Sponsori de aur: Catena, Raiffeisen Bank, Renovatio, Banca Transilvania

Sponsori de argint: Alpha Bank, CEC Bank, Globalworth, TTS

Sponsori de bronz: Lowe Group, Veranda Mall

Parteneri: Tonica Group, Privileg Catering, Purcari (Crama Ceptura), Alexandrion

Parteneri media: sensoarte.ro

Despre Asociatie:

Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei este o organizatie non-guvernamentala infiintata cu scopul sustinerii morale si financiare a Muzeului National de Arta al Romaniei, cel mai mare muzeu de arta din tara. „Prietenii” sunt un grup de voluntari romani si straini care impartasesc acelasi interes: sprijinirea Muzeului National de Arta al Romaniei in eforturile sale de a-si dezvolta activitatile specifice, potentialul de educare si relatia cu publicul.

Constituita in 1998, Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei a fost prima organizatie de acest tip din Romania. A fost recunoscuta atat la nivel national, cat si la nivel international, ca membra a Federatiei Internationale a Prietenilor Muzeelor (din 2000).

Asociatia si-a reluat activitatea la inceputul anului 2017.

Contact: [email protected]

Despre MNAR:

Muzeul National de Arta al Romaniei este detinatorul unui valoros patrimoniu de arta romaneasca si straina, organizat in doua galerii permanente: Galeria Nationala (care include Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna) si Galeria de Arta Europeana.
Vizitati: www.mnar.arts.ro