Aurel Contras la Targu Jiu

În cadrul evenimentului "In Memoriam Constantin Brâncuşi - Esenţa lucrurilor", desfăşurat pe 16 martie 2023 la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 66 de ani de la intrarea în eternitate a creatorului sculpturii moderne Constantin Brâncuşi, a avut loc deschiderea expoziţiei artistului Aurel Contraş. Intitulată "De la materie la spirit" expoziţia de sculptură poate fi vizitată la Galeriile Municipale de Artă "Constantin Brâncuşi" până la 31 martie 2023.

Expozitia a fost deschisa de Adrian-Dan Bandea – manager Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare “Constantin Brancusi”, Florin Gheorghiu – curator expozitie, Luiza Barcan – critic de arta.
“Aurel Contras s-a lasat patruns de valorile perene ale artei si ale vietii, si le-a insusit si ni le comunica permanent prin lucrarea sa de sculptor ganditor care investigheaza materia, innobiland-o estetic si conferindu-i semnificatii superioare. Datorita experientei sale de o viata, sculptorul a inteles ca materialul de lucru are rolul de punte catre realitatea nevazuta, dar si ca traditia joaca un rol esential in creatie.
Legat genetic de o zona in care civilizatia lemnului s-a dezvoltat plenar, sculptorul a cunoscut si a indragit in mod special acest material inzestrat cu viata proprie si purtator de forma. L-a cercetat, l-a cioplit cu intelegere si cu adanca simtire, lasandu-se purtat de expresivitatea naturala, careia i-a asociat-o si pe cea rezultata din interventia sa.” – Luiza Barcan, critic de arta


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.