Atelierul – Muzeu al Artistului Stefan Ramniceanu

Deschis pentru prima data publicului iubitor de arta, atelierul artistului Stefan Ramniceanu ne uimeste prin anvergura sa. Este o constructie special gandita de artist, cu spatii ample si luminoase care se desfasoara pe trei etaje. Atelierul Ramniceanu poate fi vizitat pana pe 4 decembrie 2014.

Interviu cu Stefan Ramniceanu


Va invitam sa redescoperiti creatia artistului Stefan Ramniceanu in ampla retrospectiva care se desfasoara in paralel in spatiile moderne ale atelierului sau din Baneasa si la Palatul Mogosoaia. Peste 300 de lucrari de pictura si sculptura, realizate de artist in ultimii 26 de ani au fost aduse la Bucuresti si sunt prezentate publicului.

Stefan Ramniceanu a construit un lacas pentru arta contemporana, asa cum nu este nici unul in Romania si nici in aceasta parte de Europa, spune Razvan Theodorescu – membru al Academiei Romane.
Iti trebuie foarte multa tenacitate ca sa renunti la tot si sa creezi din arta acest spatiu, spune artistul Stefan Ramniceanu.

Cariera artistului Stefan Ramniceanu

Nascut in 1954, in Ploiesti, Stefan Ramniceanu a studiat la Institutul de arte plastice Nicolae Grigorescu din Bucuresti pe care l-a absolvit in 1979, debutand in galeriile Atelier 35 si Orizont, in contextul generatiei ‘80.

Stabilit in Franta dupa 1990, obtinand in 1992 o bursa a statului francez si atelier in Cite Internationale des Arts la Paris, Ramniceanu a expus cu succes in galerii importante din Franta, Belgia, Grecia, abordand, in final, si lumea orientului in expozitiile remarcabile de la Istanbul.

Lucrarile artistului Stefan Ramniceanu se afla in colectii private pe toate continentele si in colectii publice.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras