Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana – Poduri Europene – Eforie Sud 2015

Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana Poduri Europene s-a redeschis in perioada 28 mai – 11 iunie la Eforie Sud, intr-o noua editie.
Proiectul Poduri Europene, menit sa stabileasca, prin aport feminin, noi punti intre tari si culturi care doresc si pot sa comunice s-a nascut in anul 2004, la initiativa artistului plastic Rodica Xenia Constantin, presedinta Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania. An de an, prestigiul Podurilor Europene a crescut, artiste din Romania au fost invitate in repetate randuri sa expuna in galerii europene, in timp ce in tara s-au organizat anual, la Bucuresti, Sibiu si Constanta, expozitii ample cu lucrarile realizate de artistele participante la Atelier, din tara si din strainatate.

Expozitia Internationala a Femeilor Creatoare in Arta Plastica Poduri Europene, editia a XIII-a

Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania a fost si este sustinuta de Fundatia Fildas Art si de Farmaciile Catena, sponsori ai tuturor evenimentelor in cadrul programul Catena pentru Arta.
La editia din acest an, participa artistele Daniela Grapa, Cristina Marian, Anca Boeriu, Elena Dragulelei Dumitru, Carmen Poenaru, Carmen Tepsan, Arina Ailincai, Rodica Strugaru, Maria Balea, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Marinela Mantescu, Adriana Elian, Anca Volcinschi, Edith Torony si Rodica Xenia Constantin din Romania, alaturi de Erika Sellmann Büsching si Karin Welke din Germania.
La inchiderea Atelierului, lucrarile realizate vor fi prezentate publicului intr-o ampla expozitie gazduita la Muzeul de Arta Constanta in perioada 11 iunie – 8 iulie 2015, dar si la Galeria Senso din Bucuresti in luna august 2015.
Vernisajul Expozitiei Internationale a Femeilor Creatoare in Arta Plastica Poduri Europene editia a XIII-a va avea loc joi, 11 iunie, ora 18.00 in salile Muzeului de Arta din Constanta (Bd. Tomis nr. 82-84). Prezinta Dr. Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta Constanta.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros