Viorel Marginean – Zbor vertical

Artistul Viorel Marginean a deschis o noua expozitie de pictura intitulata „Zbor vertical”, la Galeria Artfooly, The Slice of Art Gallery. Expozitia celebreaza primavara si natura care prinde culoare.

Expozitia Zbor vertical de Viorel Marginean

Anca Negescu, managerul galeriei Artfooly, marturiseste ca „prin aceasta expozitie dorim sa sarbatorim venirea primaverii. Toate lucrarile expuse vorbesc despre acest anotimp in care se dezgheata zapezile, pasarile sunt din ce in ce mai vioaie si culoarea incepe sa explodeze peste tot.
Expozitia de pictura Zbor vertical semnata de artistul Viorel Marginean poate fi vizitata la Galeria Artfooly, The Slice of Art Gallery, pana pe 11 aprilie 2015. Expozitia prezinta picturi noi, in premiera, alaturi de creatii mai vechi ale artistului.
… In ceea ce ma priveste, consider ca am fost nascut pentru arta si ca aceasta face parte din destinul meu. Inca din copilarie, desenam imagini ale legendelor varstei din satul meu natal, Cenade, din centrul Transilvaniei… Pentru mine creatia nu se opreste niciodata, ea se afla permanent in spirit, in impact continuu cu realitatile ce ma inconjoara… spune pictorul Viorel Marginean.

Despre opera artistului Viorel Marginean

… Alternanta ondulatorie – deal si vale – asuma curajos pulsatia contrariilor, impinge cugetul sa vasleasca intr-un iter neobosit, introduce putinta unui inainte in ceea ce ar fi planeitatea obisnuitului.

Am intalnit metafora unei atare mioritice progresiuni intr-un tablou de Viorel Marginean, unde, prin moliciunea omaturilor, drumul pipaia o margine de lume, parca ar fi vrut sa atinga, reiterat, goana sagetii care sta, din vestita aporie a filozofului antic… (Dan Haulica, 2004)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras