Arina Bican – Back to the Future

La Galeria Senso, la etaj, s-a deschis expozitia personala de pictura cu titlul „Back to the Future” a artistei vizuale Arina Bican. Din momentele petrecute impreuna cu copii pe care-i invata sa picteze, Arina Bican s-a inspirat in realizarea acestei noi serii de lucrari, care te trimit inapoi in lumea copilariei.

Expozitia „Back to the Future” face parte din programul expozitional conceput de Ana Stefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei Senso, si poate fi vizitata in perioada 15 – 30 octombrie 2021, de luni pana sambata, intre orele 12.00 – 19.00.

«Asemeni protagonistului din filmul cult al lui Zemeckis – „Back to the Future”, personajele din lucrarile reunite in expozitia personala cu acelasi nume a Arinei Bican calatoresc in trecut, fiind transpuse in lumea magica a copilariei populata de dinozauri, sirene si rinoceri. Spre deosebire de adolescentul american, insa, aceste personaje folosesc realitatea virtuala pe post de masina a timpului. Abordand pictura ca principal mediu de exprimare artistica, Arina Bican propune o explorare vizuala pornind de la urmatoarea premisa: traim in viitor si nu in prezent; ce ar fi daca am putea sa traim din nou in trecut pentru a modifica prezentul?

„Back to the Future” este primul solo show al Arinei Bican la Galeria Senso, artista intrand anul acesta in portofoliul galeriei, dupa participarea sa in cadrul amplei colective cu titlul „OSTARA” care a avut loc in primavara aceasta la etajul galeriei.» (Ana Daniela Sultana, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras