Arina Ailincai – Corpul dislocat

Expozitia personala de ceramica Corpul dislocat a artistei Arina Ailincai este deschisa la Galeria Ghetarie de la Palatul Mogosoaia pana pe 31 mai 2016. Lucrarile sculpturale de ceramica se dezvolta in zona figurativului si sunt incarcate de simboluri care vorbesc despre dialogul dintre partea fizica si cea spirituala a omului.

Expozitia de ceramica sculpturala figurativa a artistei Arina Ailincai

Dorinta mea este de a “scrie” un poem tridimensional despre conditia umana. As vrea sa exprim aspecte ale specificitatii noastre, ale balansului intre corpul fizic, efemer, fragil, erodat de timp, vulnerabil. Ma intereseaza relatia corpului uman cu lumea intangibila a interioritatii noastre profunde, relatie care functioneaza ca parte complementara.

Scriitura prezenta ca fundal, pe suprafata sau interiorul corpului, devine o istorie personala si universala, sau chiar un palimpsest al existentei umane prezente si trecute.

Diminuarea contrastului intre detaliile naturaliste exterioare si scriitura metaforica dilueaza linia fina care separa imaginarul de real.

Sinteza limbajului vizual bi/tridimensional incarcat de intelesuri directioneaza privitorul spre propriul launtru, dar il determina sa investigheze si in afara sa. (Arina Ailincai, ceramista)
Artista clujeana Arina Ailincai aduce in expozitie fragmente de corp pe care le asambleaza/ dezasambleaza. Ea isi asuma un joc derridean raportandu-se mereu la intreg chiar si atunci cand isi gandeste lucrarile in paradigma deconstructiei. Observa/ reda/ studiaza fragmente pe care mereu le contextualizeaza.

Motto-ul vizual “body in pieces” este reintregit constant. Prin aceasta reintregire aparenta, Arina contracareaza ideea de fragmentaritate, stagnand astfel imaginea mutilarii, dislocarii, eviscerarii. (Raluca Baloiu, curatoare expozitie)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras