Anca Boeriu – Atelier de vise

La Galeria Senso putem admira emotionanta expozitie de pictura si grafica intitulata “Atelier de vise” a artistei Anca Boeriu. Expozitia dominata de culorile gri si roz, poate fi vizitata zilnic pana pe 8 iulie 2016. La vernisajul expozitiei a vorbit criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta din Constanta.

Puteti achizitiona lucrarile artistei Anca Boeriu vizitand site-ul Galeriei Senso.

Personajele gri si roz din picturile artistei Anca Boeriu

Atelierul de ganduri al Ancai Boeriu (titlul expozitiei personale deschise la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia in lunile noiembrie – decembrie 2015) a fost supus in cateva luni metamorfozei necesare spre a deveni un Atelier de vise. Sfasietoare, epuizanta – manifestarea expozitionala amintita s-a organizat in siajul evenimentelor tragice de la clubul Colectiv – sublimate, concentrate, consumate, gandurile artistei s-au convertit treptat in vise, dar nu si in iluzii. Pentru (de)savarsirea acestui proces a fost necesar Saltul in gol, pe care graficiana l-a si imaginat intr-un amurg cenusiu. (Dr. Doina Pauleanu, critic de arta)
Personajele Ancai Boeriu reconstituie atmosfera plina de taina a teatrului codificat, alteori lasand senzatia acelor incaperi pe care vechii oratori si le imaginau, pentru ca, trecand dintr-un ungher intr-altul, de la un obiect la altul, sa-si poata aminti fragmente ale discursului si, in cele din urma, discursul intreg.

Fiece pas, fiece atingere de obiecte se leaga de-o idee, iar plimbarea, in intregul ei, era icoana codificata a discursului. Plimbarea lor imaginara mi-o reprezint ca pe-o succesiune de gesturi, gesturile oratorilor, dar si ale personajelor Ancai Boeriu.(Prof. Univ. dr. Cristian-R. Velescu, istoric de arta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Cristina Ardelean