Alma Redlinger – Mai am multe de spus

Artista Alma Redlinger pregateste o noua expozitie. Inainte ca operele de arta sa paraseasca atelierul si sa fie expuse pe simezele Galeriei Senso, am fost invitati in universul creator al artistei. Am pasit curiosi in spatiul plin de lumina unde misterul vietii capata forma si culoare.

Alma Redlinger – o mare doamna a picturii romanesti

Cu constanta si cu o personalitate remarcabila, pictura sau desenele Almei Redlinger au la baza rigoarea impusa de ratiune, de sistem. Un desen energic, cu planuri rupte, linii ferme construiesc obiectul. Gestul sigur, rapid, este capabil sa desprinda esenta din amalgamul imaginilor.

… Ea stie sa lucreze cu sugestia, o intereseaza relatia dintre elemente, miscarea, vibratia lor interioara. Am putea considera pictura ei un jurnal ce isi propune sa puna in valoare starea de gratie, sa ne convinga ca frumusetea lumii exista si ea merita privita. Iubind contemporaneitatea, ea vrea sa nu trecem cu totul in uitare trecutul. Astfel incat principiul picturalitatii sale se bazeaza pe o asumare a modernitatii din perspectiva rigorilor clasice. (Maria-Magdalena Crisan, critic de arta)

Despre artista Alma Redlinger

Alma Redlinger s-a nascut in anul 1924, la Bucuresti, si este una dintre cele mai puternice personalitati artistice ale artei romanesti. Picturile sale au fost expuse in toata lumea iar pentru activitatea sa prodigioasa a primit in 2004 Ordinul Meritul Cultural in gradul de Comandor.
Artista a organizat peste 25 de expozitii personale, dintre care trebuie mentionata cea de la Sala Dalles din anul 2011, unde a fost lansat un cuprinzator album cu opera Almei Redlinger. Iar in martie 2014, a avut loc expozitia 90 de ani de viata, 70 de ani de pictura la Galeria Caminul Artei, avandu-l curator pe Adrian Buga.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras