Alexandru Gheorghita – Vernisajul Expozitiei de sculptura

Expozitia poate fi vizitata in perioada 14 martie - 6 aprilie 2013, la Sala Foaier a Muzeului National al Taranului Roman.

Fundatia Fildas Art si Muzeul National al Taranului Roman, in calitate de organizatori, Farmaciile Catena, in calitate de sponsor al evenimentului si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania au colaborat la organizarea vernisajului expozitiei si lansarea albumului de sculptura Alexandru Gheorghita. Prezentarea expozitiei a fost facuta de criticul de arta Aurelia Mocanu.
In foaier a putut fi vizionat si filmul documentar “Portret Alexandru Gheorghita”, realizat de Senso TV.

„Sculptura lui Alexandru Gheorghita reuneste doua componente fundamentale: pe de o parte memoria profunda a cioplitorilor anonimi, a acelora care au trait intr-o adevarata comuniune cu lemnul si cu piatra, dincolo de experientele cotidiene, exterioare si strict utilitare si, pe de alta parte, redefinirea formei si reinterpretarea spatiului, asa cum se regasesc ele in viziunea si, deopotriva, in posteritatea lui Constantin Brancusi.(…) Alexandru Gheorghita isi creeaza lumea lui de forme si de aspiratii, dar si o adevarata mitologie in spatiul careia fiecare obiect se inscrie pe un traseu bine definit si investit cu semnificatii complexe.”
Pavel Susara – critic de arta

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.