Emy Dragoi & Jazz Hot Cloub de Roumanie – Garana Jazz Festival 2012

Emy Dragoi a fost ceva nou pentru Garana. Muzica lui este inspirata de Chopin, swing-ul lui Django si Grappelli. Alaturi de el au fost chitaristul Alex Man, Robert Cina la chitara ritmica, Michael Acker la contrabass si Tavi Scurtu la tobe.

Emy Dragoi canta atat standarde, cat si compozitii proprii. A colaborat atat cu muziceni romani, cat si straini si are foarte multe legsturi muzicale cu Franta, tara in care s-a format ca muzician. Este considerat de Galliano, unul din cei mai valorosi acordeonisti ai lumii.

Are 35 de ani, este nascut la Slanic, in judetul Prahova, Romania. Din copilarie, tatal sau, Bica Dragoi, i-a asezat pe genunchi un acordeon si l-a invatat lucruri fundamentale despre folclorul romanesc.
La 8 ani, Emy deja canta cot la cot cu tatal sau in localurile pentru nunti si botezuri. Foarte repede, a fost inscris la scoala de muzica din Ploiesti, unde a deprins un invatamant stiintific si incepe sa participe la turnee realizate in tara de catre diverse orchestre, in stiluri diferite.

La 20 de ani, se stabileste la Paris si studiaza pianul la Academia « Bill Evans ». Acolo intalneste cei mai buni cei mai buni artisti ai momentului, precum Richard Galliano, Marcel Azzola, Didier Lockwood, Birelli Lagrene , Rosenberg etc. Astazi conteaza pe prietenia multora dintre ei si canta alaturi de ei pe cele mai mari scene ale lumi.

Material realizat de Ema Nicola.