Catena, partener tradițional Timișoara Jazz Festival

În fiecare an, la început de noiembrie, jazzul bun se ascultă la Timișoara.

Chiar dacă e sfîrșit de an, festivalul de la Timișoara are publicul său și invitați celebri de peste hotare.

Catena se alătură de fiecare dată acestui demers, venind în sprijinul Timișoara Jazz Festival, așa cum vară de vară susține și sponsorizează festivalul de la Garâna.

Geniul muzical al lui Marius Giura, oraganizatorul și directorul celor două festivaluri de jazz, ne asigură an de an că vom avea ce asculta. Sigur că e o selecție subiectivă, dar până acum n-a dat greș și cine ar putea ști mai bine decât domnia sa cine și pe unde performează mai cu succes?!

Iubitorii de jazz din Timișoara au avut parte de trei seri pline de muzică de calitate.Timișoara Jazz Festival a ajuns la ediția a XI-a și s-a desfășurat în sala Capitol a Filarmonicii Banatului dar și în Clubul Escape Underground Hub. Artiști din Norvegia, Japonia, Suedia, Serbia, Marea Britanie, Finlanda și România au încântat publicul îndrăgostit de jazz. Pe scena Filarmonicii Banatului au răsunat acorduri de jazz de calitate, datorită line-up-ului special pregătit de Marius Giura, un line-up cu o componență preponderent nordică, respectiv norvegiană: Thomas Strønen, Red Kite, Fish In Oil, Sinikka Langeland și Daniel Dorobanțu & Petre Ionuțescu.

Alte festivaluri și concerte de jazz își așteaptă fanii până la finalul anului, iar apoi începem să numărăm lunile până vom da iarăși năvală la Gărâna, locul de întâlnire al celor mai buni jazziști ai momentului, așa cum ne-am obișnuit!

Realizatori: Mihaela Moldoveanu, Ioana Bercaru

Imagine: Alex Andries

Editor: Stanislav Pescu