”Frizerul de câini” / ”Dogman”- câștigătorul Premiului Palme Dog la Cannes, se lansează în România

Din 25 ianuarie filmul ”Frizerul de câini” (”Dogman”) noul film al lui Matteo Garrone va fi lansat oficial în 33 cinematografe din 20 orașe din România! Filmul a fost nominalizat pe 9 ianuarie 2019 la premiile BAFTA pentru ”Cel mai bun film într-o limbă străină” aflându-se în competiție cu filme precum ”Cold War” (Războiul Rece), ”Roma”, ”Shoplifters” (”O afacere de familie”) și ”Capharnaüm”. Premiile vor fi acordate joi 10 februarie la Londra.

Filmul a câștigat anul trecut la Cannes, Premiul pentru ”Cel mai bun actor” – Marcello Fonte și Premiul Palme Dog pentru ”Cel mai bun ansamblu canin”.

Avanpremierele filmului ”Frizerul de câini” vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, pe 19 ianuarie de la ora 18:30 (în cadrul Oscar Weekend) și miercuri, 23 ianuarie, de la 20:30.

Autor al filmelor ”Gomora” și ”Reality”, ambele distinse cu Marele Premiu la Cannes, Matteo Garrone este unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani, fiind considerat cineastul care a revigorat cinema-ul italian, alături de Paolo Sorrentino. sale se evidențiază prin tematica realistă, preferinţa de a lucra cu actori non-profesionişti şi amprenta vizuală puternică. Acestea sunt câteva dintre trăsăturile care i-au adus comparaţii cu neorealiştii italieni ai anilor ‘60.

Iata care este sinopsisul filmului: ”Într-o lume unde dreptatea aparține celor puternici, Marcello, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și ceva droguri– doar din când în când! Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcarie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări – Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere”.

Filmul ”Frizerul de câini” este distribuit în România de Voodoo Films, cofinanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.