Paul Georgescu, Regele Maratoanelor Acvatice la OCEANMAN 2017

CATENA, FARMACIA INIMII, SUSTINE CAMPIONII!


Duminica, 15 octombrie 2017, PAUL GEORGESCU va concura la Benidorm, Spania, in finala OCEANMAN (9,3 km), singurul Campionat Mondial International de Inot in Ape Libere

PAUL GEORGESCU – Cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren (14 septembrie 2016 – 54 km in 13h 36′)

PAUL GEORGESCU – Locul I in Cursa Regina Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 de pe lacul Zürich (6 august 2017 - 26,4 km in 7h11′ 37”)
Sustinut de CATENA, campionul roman Paul Georgescu – membru de onoare CATENA RACING TEAM, cel mai titrat si mai numeros club polisportiv al unei companii – va concura pe 15 octombrie in celebra finala a concursului OCEANMAN de la Benidorm, Spania. O competitie de anvergura, extrem de disputata si de un nivel de dificultate foarte ridicat, unde romanul s-a calificat dupa ce a obtinut locul II la categoria de varsta si locul VII in clasamentul general in cadrul etapei desfasurate in Italia, pe Lago D’Orta, unde a inotat 14,5 km.
OCEANMAN a fost declarat primul circuit mondial de inot in ape libere de pe glob, iar din 2016 a devenit oficial singurul Campionat Mondial de Inot in Ape Libere.
Aceasta finala reprezinta un bonus pentru mine, a declarat Paul Georgescu. Calificarea am obtinut-o in concursul din Italia, etapa cu cea mai lunga distanta de inotat din circuitul care ii reuneste atat inotatorii profesionisti, cat si pe cei amatori. Pentru aceasta finala, a trebuit sa schimb programul de pregatire, punand accent pe dezvoltarea vitezei in regim de rezistenta. Este ultima competitie inainte de urmatorul proiect – Ocean’s Seven – care va incepe in august 2018, cu traversarea Catalina Channel din Statele Unite.
Telul lui Paul Georgescu este de a intra in elita mondiala a celor cativa inotatori care au realizat Ocean′s Seven, echivalentul Seven Summits al alpinistilor care au reusit sa escaladeze si sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii. Ocean′s Seven inseamna parcurgerea a sapte distante de tip „open water”, reprezentand cele mai lungi si mai dificile maratoane acvatice din lume: 4 Canale (Canalul Manecii – English Channel, deja bifat, Molokai Channel – Hawaii, North Channel – intre Marea Britanie si Irlanda si Catalina Channel – SUA, California) si 3 Stramtori (Cook – Noua Zeelanda, Tsugaru – Japonia, intre Honshu si Hokkaido si Gibraltar, intre Europa si Africa.
PAUL GEORGESCU si ANTON ZAMFIR, profesor si elev, in finala de la Benidorm, Spania!
Sper ca echipa Catena Racing Team sa puna ochii pe Anton! – Paul Georgescu
Romania va fi reprezentata nu numai de PAUL GEORGESCU, ci si de elevul sau, Anton Zamfir (14 ani), care va participa la finala mondiala de HALF-OCEANMAN (5.5 km), el obtinand calificarea tot in Italia (locul V la Juniori). Anton a inceput sa concureze la competitiile de inot in ape libere de la varsta de 9 ani, participand la inceput in cadrul stafetelor din concursurile de triatlon.
Pot sa spun ca imi calca pe urme, cochetand si cu polo – are deja un titlu de vicecampion national cu echipa C.S.S nr. 1 Bucuresti. Este un inotator deosebit, el simtindu-se mult mai bine in ape deschise, decat in bazin si are o orientare extraordinara – lucru foarte important in acest gen de competitii. Sper ca echipa Catena Racing Team sa puna ochii pe Anton!.
Paul Georgescu, multiplu campion la natatie si recordman al traversarii Canalului Manecii, a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise, devansandu-i intr-o maniera categorica pe competitorii de la categoria fara costum de neopren.
Spre deosebire de Zürich, la aceasta competitie nu imi cunosc adversarii, pentru ca in finala participa primele 10 locuri din fiecare etapa. Presupun ca va fi o lupta frumoasa. O sa ma consult cu Matei (Matei Giurcaneanu, antrenorul lui Paul) in ceea ce priveste strategia de abordare a cursei si sper sa ma mentin in plutonul fruntas pe toata durata cursei. Oricum, vreau sa precizez ca am avut un an plin de succese, atat pe plan national cat si international, succese care se datoreaza in mare masura echipei CATENA care a avut incredere in mine, m-a sustinut neconditionat si a facut posibil ca Romania sa inceapa sa aiba un cuvant de spus in concursurile internationale de inot in ape deschise.
Performantele lui Paul Georgescu au fost posibile si datorita sprijinului acordat de Catena, farmacia care sustine campionii, iar echipa Senso Arte a fost de la bun inceput martora sportivului roman in drumul sau catre succes.