Ethan Hawke, la Bucuresti pentru American Independent Film Festival

Pe 19, 20 si 21 septembrie, la CinemaPRO, American Independent Film Festival a gazduit trei intalniri cu actorul Ethan Hawke, invitat special al Festivalului.

Ethan Hawke a introdus filmul „Born to Be Blue”, prezentat in premiera in Romania si proiectie unica. Actorul joaca rolul celebrului trompetist si muzician Chet Baker, devenit o legenda a jazz-ului in anii `50.

Pe 20 septembrie, cinefilii din Bucuresti au programata o a doua intalnire cu Ethan Hawke, la inceputul filmului „Boyhood”, de Richard Linklater, o productie filmata timp de 12 ani cu aceeasi distributie. Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015, „Boyhood” este o poveste revolutionara despre crestere si maturizare, vazuta prin ochii unui copil pe nume Mason care creste literalmente pe ecran.

Cea de-a treia intalnire cu Ethan Hawke va marca inchiderea acestei editii a American Independent Film Festival. Astfel, pe 21 septembrie actorul va sustine un Q&A la finalul proiectiei „Before the Devil Knows You’re Dead” in regia lui Sidney Lumet, programat la Cinema PRO, de la ora 19.00.

American Independent Film Festival a debutat la Bucuresti cu filme prezentate in premiera, intalniri cu actori si sesiuni de Q&A. Festivalul a fost deschis de regizorul Barry Jenkins, care a raspuns la intrebarile publicului la proiectia filmului Moonlight, in cadrul unei interventii live prin Skype. Si mai aproape de public au fost actorii John C. Reilly si Joaquin Phoenix, care au dialogat cu publicul pe 16 septembrie, la Bucuresti.

Programul complet al American Independent Film Festival la Bucuresti poate fi consultat online pe filmedefestival.ro iar biletele pot fi cumparate pe eventim.ro si in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV), sediile Eventim (Bucuresti: Bulevardul I.C.Bratianu 6, incinta Cinema Pro si Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall) si de la punctul de vanzare de la Cinemateca Eforie. Pretul unui bilet este 15 RON.

American Independent Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, sustinut de Catena.
Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania, Camera de Comert Americana in Romania – AmCham Romania, TAP AIR Portugal.

Masina oficiala: BMW.

Parteneri: Asociatia OvidiuRo, CinemaPRO, Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana (ANF), RoImage, InterCom Film, Odeon Cineplex, Voodoo Films, Pro Video, Transilvania Film, Eventim, Carturesti, Media Image Factory. Vazut de: Radio Guerrilla.

Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Zile si Nopti, Sensoarte.ro Cinemagia, Cinefan, IQads, Ziarul Metropolis, PRWave, A List Magazine, Urban.ro, Avantaje, Inoras.ro, umblat.ro, AARC.ro, Liternet, Filme-Carti.ro, Scena9, Revista Arte si Meserii.

American Independent Film Festival este sustinut de CATENA, iar Senso Arte e Partener Media.