Festivalul International „Folclorul copiilor”, la Bucuresti

Sfarsitul lunii mai este marcat la Bucuresti printr-un important eveniment, care poate capta atentia publicului mic si nu numai – Festivalul International „Folclorul copiilor”, prima editie, desfasurat intre 27 - 30 mai.

Festivalul este organizat de Teatrul STELA POPESCU – institutie publica de cultura aflata sub egida Consiliului General al Municipiului Bucuresti – in parteneriat cu European Association of Folklore Festivals – EAFF (asociatie afiliata UNESCO) si cu Palatul National al Copiilor din Capitala, urmand sa participle circa 500 de reprezentanti ai Bulgariei, Indiei, Turciei, Italiei, Greciei, Israelului si Romaniei.

Astfel, pe scena Salii Mari a Palatului National al Copiilor vor fi prezentate diverse spectacole folclorice (cantece, dansuri) din tarile enumerate. Costumele populare vor fi atractia la acest eveniment.

Organizatorii au hotarat ca spectacolul din data de 28 mai sa fie dedicat Zilei Internationale a Copilului. Acesta va incepe la ora 14:00, intrarea fiind libera in limita locurilor disponibile.

Pe 29 mai, tot la Palatul National al Copiilor va avea loc Gala, care va dura doua ore (10:00 – 12:00).

Festivalul International „Folclorul copiilor” este initiativa Teatrului STELA POPESCU, ideea organizarii fiind coagulata odata cu intalnirea unui grup de specialisti ai institutiei in frunte cu Smaranda Oteanu-Bunea, directorul fondator al TSP, cu reprezentanti ai European Association of Folklore Festivals, la sediul acestei asociatii din Veliko Tarnovo, Bulgaria, intalnire care a avut loc, sub forma unui workshop, in septembrie 2017.

Reprezentantii TSP s-au bucurat atunci de aprecierea presedintelui EAFF, Nikolov Kaloian, care s-a aratat incantat de initiativa acestui tanar ansamblu de a organiza un festival la Bucuresti.