Eurovision Romania si-a ales finalistii

Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirica, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Maxim, Eduard Santha si Xandra continua concursul

La finalul unui show incendiar, juriul Selectiei Nationale a anuntat, duminica, 26 februarie, in direct la TVR, cei zece finalisti care vor concura pentru un bilet spre scena de la Kiev. Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirica, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen & Emma, Maxim, Eduard Santha si Xandra sunt cei pe care ii vom urmari in Marea Finala, duminica, 5 martie, in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova si online, pe TVR+.

Membrii juriului au decis in unanimitate ca piesa care merita sa primeasca 12 puncte este Yodel It!, Ilinca si Alex Florea reusind performanta de a obtine maximum de puncte – 60.
Emotiile au fost mari si pentru Ana Maria Mirica, ea intrunind acelasi numar de puncte ca si Elize & No Stress (7 puncte). Conform Regulamentului, diferenta a fost facuta de punctajul obtinut individual de la membrii juriului, respectiv cea mai mare nota primita de fiecare piesa.

Gazda show-ului a fost Iuliana Tudor. Vedeta TVR a fost sustinuta, din Camera Verde, de Ioana Voicu si Dan Helciug, care au luat pulsul artistilor, pe masura ce emotiile concursului au crescut.
Semifinala a debutat cu un medley al concurentilor, care au adus in Studioul TVR cateva dintre hiturile Eurovision din toate timpurile. Alaturi de ei, pe scena Eurovision Romania au urcat membrii trupei SuperChill, cu un spectacol de percutie, dans si acrobatii.

La randul lui, Ovidiu Anton a ridicat publicul in picioare cu un recital plin de emotie si forta, din care nu a lipsit nici piesa Moment of Silence, care i-a adus trofeul Eurovision Romania 2016.
Selectia Nationala se va incheia cu Marea Finala, care va avea loc duminica, 5 martie. Castigatorul Eurovision Romania va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.
In cadrul Finalei, telespectatorii vor putea participa la campania „Eurovision te premiaza!”, la care Marele Premiu este un automobil.*

Cele zece melodii calificate in urmatoarea etapa a Selectiei Nationale Eurovision Romania pot fi ascultate pe site-ul dedicat eurovision.tvr.ro.