15 melodii pentru semifinala Eurovision Romania

Cristina Vasiu, MIHAI, Tudor Turcu, Elize&No Stress, Ramona Nerra, Ana Maria Mirica, Instinct, D-LEMA, Ilinka feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Zanga, Maxim, Eduard Santha, Alexandra Craescu si Xandra continua concursul

TVR a dezvaluit, cu ocazia unui show live, numele celor 15 concurenti – semifinalistii Selectiei Nationale care vor continua drumul catre finala Eurovision Romania 2017. Cristina Vasiu, MIHAI, Tudor Turcu, Elize&No Stress, Ramona Nerra, Ana Maria Mirica, Instinct, D-LEMA, Ilinka feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Zanga, Maxim, Eduard Santha, Alexandra Craescu si Xandra sunt cei pe care ii vom urmari in semifinala din 26 februarie, zece dintre acestia urmand sa acceada in finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2017, din 5 martie.

Auditiile pentru preselectia de anul acesta au durat trei zile, timp in care concurentii au interpretat live piesele – o premiera a Selectiei Nationale. La finalul celor peste 25 de ore, din cele 72 de melodii validate, juriul a ales 15 care sa intre in batalia din semifinala Eurovision Romania. Lista melodiilor din semifinala (cu titlu, compozitor, textier, interpret) o gasiti atasat.

Am vrut sa evitam surprizele ca, de exemplu, o piesa buna sa nu aiba o interpretare pe masura. Sau ca un interpret cu foarte multi fani, dar fara o piesa puternica, sa fie trimis in etapele finale ale concursului. Astfel, am decis ca unui juriu de specialisti sa ii revina sarcina de a alege cele mai bune compozitii in cele mai bune interpretari, in urma auditiilor live -, a spus Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului transmis la TVR 2, TVR HD, TVR International si online pe TVR+.

Pe parcursul galei, pe langa piesele calificate in semifinala, telespectatorii au reascultat cateva dintre melodiile cu care Romania a participat de-a lungul timpului la Eurovision in interpretarea artistilor: Luminita Anghel, Elena Gheorghe, Cezar Ouatu, Monica Anghel, Marcel Pavel, Dan Bittman, Paula si Ovi, Oana Velea, Eduard Stoica.

Cele 15 melodii calificate in urmatoarea etapa a Selectiei Nationale Eurovision Romania pot fi ascultate pe eurovision.tvr.ro.