Leon Vreme – Poetica luminii

Pictorul timisorean Leon Vreme va invita la Galeria Caminul Artei sa vizitati expozitia Poetica luminii, deschisa pana pe 25 aprilie 2014.

La 84 de ani si avand peste 30 de expozitii personale in tara si in strainatate, pictorul Leon Vreme deschide la Bucuresti o noua expozitie personala intitulata Poetica luminii, expozitie ce cuprinde picturi abstracte realizate incepand cu anii 70 pana in prezent.

Nascut in Basarabia, artistul Leon Vreme traieste si lucreaza la Timisoare unde de-o viata, transpune pe panza intensitatea si dinamismul luminii.

Un peisaj colinar, dealuri cu baze ample, alteori curbele dinamizate de tensiuni vitale trimit la o lume vegetala familiara dincolo de detaliul individualizat, si care raspunde necesitatii de a da o identitate aluziva gesturilor libere ce umplu spatiul. Dar majoritatea lucrarilor aspira la conditia informala, lasand intr-o latenta de dincolo de memorie, modelul realitatii, spune criticul de arta Alexandra Titu despre lucrarile artistului Leon Vreme.
Cei care privesc picturile rafinate ale artistului Leon Vreme sunt liberi sa-si imagineze diverse povesti. Dar in primul rand sunt invitati sa simta emotiile si sentimentele pe care artistul le-a transpus prin culoare pe numeroasele panze. Este pictura pura!

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras