Ovidiu Anton sustine un turneu de promovare in Europa

Reprezentantul Romaniei la Eurovision va avea concerte in Marea Britanie, Olanda si Belgia

Melodia Moment Of Silence cu care Ovidiu Anton ne reprezinta la Eurovision 2016 va putea fi ascultata live pe scenele de la Londra, Amsterdam si Bruxelles in aceasta primavara. Inaintea finalei din mai de la Stockholm, reprezentantul Romaniei la concursul cantecului european din acest an va participa la cateva evenimente destinate promovarii melodiilor si artistilor care vor concura la Eurovision 2016.

Abia astept intalnirea cu fanii Eurovision din strainatate. Mesajul piesei Moment of Silence este mai actual decat oricand – puterea oamenilor sta in solidaritate, in capacitatea de a infrunta uniti greutatile – iar concertele sunt un bun prilej de a duce acest gand in inima publicului din Europa, a declarat Ovidiu Anton, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2016.

Primul eveniment, Eurovision In Concert, va avea loc la Amsterdam, pe 9 aprilie. 18 dintre artistii finalisti si-au confirmat pana in acest moment participarea la concertul de la Amsterdam. Ovidiu Anton este de asemenea incantat sa faca melodia lui cunoscuta publicului european si va fi prezent la Eurovision In Concert, unde va interpreta live Moment of Silence.

London Eurovision Party este al doilea concert de promovare a finalistilor Eurovision la care Ovidiu Anton va participa in 17 aprilie. Desfasurat la Café de Paris in Londra, un glamuros si exclusivist club londonez din West End, London Eurovision Party ajunge anul acesta la editia cu numarul 9, fiind unul dintre cele mai asteptate evenimente de catre fanii Eurovision. Pe langa momentele concurentilor Eurovision, organizatorii anunta si invitati speciali la evenimentul de la Londra.

Si tot in urmatoarea perioada, Ovidiu Anton va duce Moment Of Silence la Primavara romaneasca, de la Bruxelles, un eveniment al comunitatii romanesti din capitala belgiana. Datele urmeaza sa fie confirmate ulterior.

Ne-am dorit mult ca anul acesta sa reluam traditia participarii la aceste concerte, sa reusim sa-i asiguram reprezentantului nostru o promovare internationala. Organizatorii asigura cazarea in cele trei orase, iar printr-un parteneriat cu o agentie de turism am reusit sa acoperim si cheltuielile de transport. Sunt doua aspecte importante, dat fiind situatia financiara deosebit de dificila prin care trece Televiziunea Romana, a declarat Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei la Stockholm.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta. Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se gasesc toate informatiile despre concurs, dar si noutatile din tara si din strainatate pe subiectul Eurovision.