”Regele lupilor – Povara coroanei”, Calatoria fantastica ajunge la final

Editura Delfin lanseaza joi, 21 ianuarie 2016, la Readers Cafe, cel de-al treilea si ultim volum al trilogiei Regele lupilor – Povara coroanei, de George Cornila, o lucrare ce transpune valorile si credintele unui neam intr-o calatorie initiatica de basm.

Anul trecut, editura Delfin a lansat primele doua carti de fantezie istorica din Romania, volume ce fac parte din trilogia mult asteptata de iubitorii de carte: Regele lupilor – Toiagul de stejar si Regele Lupilor- Fierul Zeilor, de George Cornila.

Cu entuziasm si cu o usoara tristete deopotriva, cititorii literaturii de fictiune pot patrunde din nou in lumea mistica a lui Daizus, fiind alaturi de el in ultima incercare de a se regasi si de a elibera poporul de sub jugul inamic. Vreme de mai bine de doi ani, fabuloasa aventura a tinut suspansul la cote maxime, sporind curiozitatea si imaginatia celor care s-au regasit in acest stil literar, de mare succes pe plan mondial – historical fantasy. Personajele au viata lor de acum, iar povestea lor va fi retraita, reinchipuita de cei care le vor descoperi, din nou si din nou.

Povestea, unica in felul ei, o poveste scrisa din dorinta de a citi o astfel de poveste, a evoluat, a curs de la sine pe singurul fagas pe care putea intra, cu sau fara voia mea. Toate firele lasate libere pana acum au fost legate, menirile au fost implinite si razbunarile au fost infaptuite, iar lunga calatorie a ajuns la sfarsit. Harta acestui taram fantastic este acum completa. Povestea, saga, aventura este incheiata, destinul tuturor personajelor este asternut pe hartie, negru pe alb si nu mai poate fi schimbat. Este astfel implacabil, asa cum, cu siguranta, a fost dintotdeauna, a declarat autorul George Cornila. Ceea ce este cu adevarat impresionant la modul in care a fost primita aceasta carte, atat de catre tineret, cat si de catre publicul adult, este interesul renascut pentru istoria neamului dac si posibilitatea de reinterpretare proprie. Pornind de la date istorice atestate si cunoscute de marea majoritate a cititorilor, povestea se impleteste sublim cu elemente fantastice, care permit intr-un final exersarea abilitatilor interpretative a tuturor celor care au lecturat aceasta carte. Ei ajung sa deduca sentimentele, gandurile si trairile personajelor, lucru ce ajuta in realitate la formarea abilitatii de a reprezenta si intelege gandurile si sentimentele altor persoane. Conform unui studiu realizat de catre cercetatorii de la New School for Social Reaserch, lecturarea fictiunii este asociata cu cresterea empatiei si implicarea activa a cititorilor intr-un mod creativ la conturarea destinelor, a mai declarat autorul George Cornila.

Trilogia Regele lupilor reprezinta farmecul urcarii unor trepte, farmecul unei calatorii in etape. Este o lucrare ampla care patrunde si descrie cu o fina minutiozitate, cele mai profunde sentimentele de apartenenta si conservare ale neamului dac; eroi legendari, ghidati in lupta lor pentru libertate de o vointa de fier, indarjire si mai presus de toate, iubire fata de stramosi si trecutul glorios al unui popor neinfricat.

Evenimentul de lansare al ultimului volum aduce la aceeasi masa de discutii personalitati de seama ale lumii culturale romanesti, pasionati de genul Historical Fantasy, scriitori, etnologi, istorici, ilustratori, invitatii speciali fiind criticul literar Catalin Badea-Gheracostea si conf.univ.dr. Laura Grunberg.

Tot in cadrul manifestarii, va fi desemnat castigatorul concursului organizat de Editura Delfin in perioada 17-20 ianuarie 2016, pe pagina oficiala de facebook, premiul constand intr-o tableta Samsung Galaxy Tab 4.

Senso Arte si TONICA TV sunt parteneri media ai acestui eveniment.