Alina Deica – Debut

Expozitia de pictura a artistei Alina Deica, deschisa la Galeria Elite Art, ne invita sa privim departe acolo unde dealurile domoale intalnesc cerul si putem respira aerul dens plin de culoare. Nuantele de rosu, orange si verde construiesc peisaje melancolice, in care tacerea copacilor ne relaxeaza si ne indeamna sa meditam.

Expozitia artistei Alina Deica la Galeria Elite Art

Peisajul este tema predominanta a expozitiei artistei Alina Deica deschisa la Galeria Elite Art din Bucuresti. Artista alege din imaginile pe care le poarta mereu in suflet campiile, dealurile si copacii. Spatiile largi deschise se continua cu ceruri fara nori. In unele lucrari realizate in ulei pe panza, descoperim copaci imperecheati sau singuratici, ale caror coroane bine definite stralucesc in soare. Tusele nervoase ne fac sa simtim fosnetul frunzelor aramii de toamna tarzie. Iar radacinile lor bine infipte in pamant, dau dovada de statornicie.

Alina Deica este o fire meditativa care isi exprima gandurile in pictura dar si in versuri:
Acolo unde Sufletul traieste prin Culoare,
acolo unde Culoarea cunoaste Pensula,
acolo unde Pensula intalneste Mana,
acolo unde Mana simte Emotia,
acolo unde Emotia, Culoarea, Pensula si Mana ating Sufletul…
acolo incepe Arta

Despre artista Alina Deica

Nascuta la Botosani in 1981, Alina Deica este o tanara artista in plina ascensiune, care a deschis deja doua expozitii personale la Viena: in 2012 la Galeria din Jacques’ Wein Depot si in 2013 la Galeria din L’Idea Al Teatro.

Expozitia de pictura a artistei Alina Deica poate fi vizitata la Galeria Elite Art (str. Academiei nr. 15 Bucuresti) pana pe 9 august 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras