“Omul care manca lumea” – spectacol care reinterpretaza cotidianul absurd intr-o cheie regizorala moderna

Asociatia OPERA PRIMA in parteneriat cu FUNDATIA DIGNITAS, cu sprijinul ArCuB - prin programul de finantare “Esti Bucuresti” – si PMB, prezinta la TEATRUL DE ARTA AVANPREMIERA spectacolului Omul care manca lumea de Nis-Momme Stockmann, in regia lui Alexandru Mazgareanu. Avanpremiera va avea loc in data de 1 octombrie, ora 20.15, la Teatrul de Arta Bucuresti.

Omul care manca lumea este un spectacol care trateaza cu cinism diferite aspecte ale societatii contemporane.

Datorita presiunilor sociale si personale, personajul principal trece printr-un moment de criza si cauta sa isi recapete identitatea incercand sa dea un sens nou vietii sale. Doar ca in lumea meritocratiei capitularea nu este o optiunie iar cine indrazneste sa paraseasca cursa capitalismului este aruncat din sistem.
Pe langa aluziile la adresa societatii capitaliste si a presiunilor pe care aceasta le genereaza asupra oamenilor, spectacolul pune in discutie niste probleme profund umane, conturand o relatie speciala, de ura-dragoste intre personajul principal si tatal sau. Ce solutie trebuie sa aleaga acesta, atunci cand parintele sau, datorita degradarii fizice si psihice, devine dependent de el, ajungand el insusi un copil.

Piesa Omul care manca lumea a fost aleasa in 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de catre ETC – European Theatre Convention.

Din distributia spectacolului fac parte: Serban Gomoi – Fiul, Romeo Pop – Tatal, Antoaneta Cojocaru/Sorina Stefanescu – Lisa, Liviu Chitu – Filip, Alexandru Calin – Ulf.
Traducerea textului apartine lui Ciprian Marinescu, muzica originala: Alexandru Suciu, decor: Alexandru Mazgareanu, foto si grafica: Romulus Boicu.

Asociatia OPERA PRIMA este o organizatie de drept privat, neguvernamentala, apolitica, independenta si autonoma ce are ca scop initierea, organizarea si sprijinirea actiunilor si programelor de dezvoltare profesionala si culturala. Asociatia a fost infiintata in anul 2012 din dorinta de a ajuta tinerii artisti in evolutia lor.