Orchestra Simfonica si Corul Filarmonicii ‘George Enescu’ prezente de marca la editia 2015 a Festivalului International “George Enescu”

A inceput cea de a XXII-a editie a Festivalului International George Enescu. Cinci sunt prezentele corului si doua cele ale orchestrei in programele de festival.

In concertul de deschidere din seara zilei de 30 august Corul Filarmonicii a urcat pe scena Salii Mari a Palatului participand, impreuna cu orchestra Romana de Tineret si de dirijorul Kristjan Järvi la interprertarea lucrarii Carmina Burana de Carl Orff. Orchestra simfonica a Filarmonicii George Enescu intra in festival in programul alcatuit din partiturile Enescu/ Bentoiu – Simfonia nr. 4, Ruzicka – Clouds, lucrare pentru cvartet de coarde si orchestra (2013) si Bartók – Kossuth – poem pentru orchestra si condus de dirijorul german Peter Ruzicka.

Muzicienii romani vor fi implicati intr-unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei editii, cel in care dirijorul Leo Hussaim va conduce versiunea de concert a capodoperei secolului XX, opera Wozzeck de Alban Berg.

Pentru Corul Filarmonicii urmeaza, in ordine, concertul in care Orchestra Filarmonicii din Israel si dirijorul Zubin Mehta au inclus poemul simfonic Vox Maris de George Enescu, cel in care Orchestra Nationala Radio dirijata de Cornelis Meister va interpreta Simfonia nr.8 de Mahler si cel in care Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool si dirijorul Vasily Petrenko si-au propus sa interpreteze Simfonia nr. 3 de George Enescu.
Nu trebuie uitat si programul integral pe care Corul academic al Filarmonicii George Enescu dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner il va sustine la catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti cu un program integral Johann Sebastian Bach. Trebuie sa remarcam si lansarea pe piata, la editura ALLFA, parte a Grupului editorial ALL cu ocazia Festivalului International George Enescu a volumului Iosif Ion Prunner, Trei generatii la Ateneul Roman. Cartea, scrisa de Oana Georgescu (realizator Senso Arte), va fi disponibila in librariile din Bucuresti si din tara, precum si la standurile librariilor Humanitas de la Sala Palatului si Ateneul Roman pe toati durata Festivalului George Enescu.

Cartea poate fi achizitionata si online:
http://www.all.ro/carte/iosif-ion-prunner-trei-genera-ii-la-ateneul-roman.html

Deschiderea stagiunii 2015 – 2016 la Filarmonica George Enescu din Bucuresti va avea loc joi 1 octombrie, ora 19 cu Orchestra simfonica a Filarmonicii George Enescu, dirijor: Horia Andreescu, solista Elena Bashkirova. Program: Ludwig van Beethoven – Uvertura Inaugurarea casei, Concertul nr. 4, in sol major, pentru pian si orchestra, op. 58, Simfonia nr. 5, in do minor, op. 67.