Expozitia "Fatetele Hiperconectivitatii" face parte dintr-un amplu program curatorial de arta vizuala, initiat de Asociatia Many Colors in anul 2012 si realizat in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania. La aceasta expozitie cu o tematica foarte actuala - socializarea in mediul virtual, au fost invitati sa participe artisti ceramisti si sculptori din Bucuresti, Cluj si Constanta. Expozitia este deschisa la Galeria Galateea pana pe 5 martie 2015.
Expozitia Fatetele Hiperconectivitatii la Galeria Galateea
In expozitia Fatetele Hiperconectivitatii putem admira lucrarile artistilor: Bianca Boeroiu, Gabriel Brojboiu, Lucia Lobont, Romana Mateias, Adela Bonat Marculescu, Adrian Moise, Alexandra Muresan, Ileana Oancea, Aniela Ovadiuc, Anca Sanpetrean, Oana Maria Stoica, Regina Alfery/ Michael Schreiber.
Artistii au realizat in lucrarile lor o paralela intre imaginar si real, intre vechi si nou, intre prezent si trecut, folosind simboluri precum scaunul cu trei picioare, tastatura de computer, clestele sau lacatul supradimensionat, pasarile si fluturii albi, aparatele foto de unica folosinta.
Oralitatea virtuala creeaza un sistem de comunicare fara mesaj, care nu impune un tip de reflectie, doar mecanisme de reactie imediate. Consecintele acestui tip de comunicare sunt transformarea gesturilor si a reactiilor in stereotipuri. Oare isi poate stapani omul contemporan toate acele manifestari care-l scot din firesc, degenerandu-l, depersonalizandu-l? se intreaba curatoarea expozitiei Raluca Baloiu.
In deschiderea expozitiei a avut loc un performance sustinut de actorul Alexandru Buescu, despre alienarea si insingurarea din societatea contemporana.
Despre termenul de hiperconectivitate
Termenul “hiperconectivitate” s-a nascut din studiile canadienilor Anabel Quan-Haase si Barry Wellman asupra comunicarii mediate de multiplele mijloace de comunicare (de retelele de socializare, de telefon, precum si de alte servicii de acest gen) explica criticul de arta Raluca Baloiu.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras