OFRANDA LUMINII – Corneliu Dragan-Targoviste

Galeria de Arta Calea Victoriei 33 va propune, in perioada 17 februarie – 4 martie 2015, o noua expozitie a pictorului Corneliu Dragan Targoviste, unul din cei mai importanti acuarelisti romani ai momentului.

Vernisajul va avea loc miercuri, 18 februarie 2015, la orele 18.00.

Evenimentul, al carui cuvant de deschidere va fi sustinut de catre Corneliu Ostahie, scriitor, editorialist si critic de arta, este organizat de Asociatia Butescu Art Studio in parteneriat cu Teatrul de Revista “Constantin Tanase”.

In incheiere pianista Eliza Puchianu, premianta a Yahama Scholarship for Pianists 2014, va sustine un micro-recital ce va cuprinde o stilistica pianistica ampla, in ordine cronologica – de la epoca baroca pana in contemporaneitate.

Corneliu Dragan Targoviste a reprezentat cu succes Romania la Bienala de Acuarela de la Shanghai, China 2012, Salonul International de Acuarela de la Aiguillon – Franta 2013 si la Bienala Internationala de Acuarela de la Estaimbourg – Belgia 2014.

“E suficient sa-i privesti opera; sa citesti, printre valurile de lumina ale lucrarilor sale, care te indeamna sa visezi; sa descifrezi, pe albul hartiei, metamorfoza stropului de apa devenit cantec, amintire, vers. Se intelege, lumea careia ii da viata este o frantura din sufletul sau: frumos gandita si maiestuos dezvaluita ochiului. In mantii transparente – tesute din zori de ziua, transfigurari ale renasterii unei picaturi de viata. Fie ca infatiseaza un peisaj urban, o marina, o Venetie sau ne invita intr-o calatorie cromatica prin universul florilor. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate si siguranta a gestului. Sub imperiul emotiei, a trairii unice a clipei, culorile de apa si hartia pot sa dea nastere unei capodopere. Pentru Corneliu Dragan Targoviste totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaletii este cea care ii defineste opera. Si drumul, si atitudinea sa in viata.” (Veronica Marinescu, editor si critic de arta)